Wat zijn de beste contactlenzen?

In je omgeving zijn er ongetwijfeld mensen die verschillende ervaringen hebben met contactlenzen. Wil je weten wat de beste contactlenzen zijn? U kunt online ervaringen opzoeken van anderen of een review van de consumentenbond lezen. Ook verschijnen er jaarlijks verschillende vergelijkingstest voor contactlenzen. Er bestaan testen voor zachte lenzen en voor harde lenzen maar ook voor dag- en maandlenzen. In 2017 deed vergleich.org nog eens een contactlenzentest. 


Uit deze test kwamen de Cooper Vision Biofinity lenzen als Beste contactlenzen uit de bus. 

De Cooper Vision Biofinity lenzen zijn zo comfortabel dat je ze 30 dagen lang nonstop kunt dragen.  

Het is een van nature hydrofiele lens die vocht in de lens goed vasthoudt en zo verdroging voorkomt. Deze zachte comfortabele lenzen laten veel zuurstof door richting de ogen, zodat je ze zelfs tijdens het slapen kunt blijven dragen.

De als beste contactlenzen geteste Cooper Vision Biofinity lenzen zijn er voor bijziendheid en verziendheid in alle sterktes. Ze worden per zes verkocht (halfjaar-verpakking).

De rest van de top vijf is als volgt:

  • CooperVision Biofinity
  • lcon Air Optix Aqua
  • Bausch & Lomb PureVision Spheric
  • Alcon Air Optix Night & Day Aqua
  • CooperVision Biomedics 55 Evolution (Uitgeroepen tot Beste Koop)

Wat verder opvalt is dat alle vijf de beste contactlenzen zachte maandlenzen zijn. Bij de test waren ook andere soorten contactlenzen meegenomen maar deze halen het qua kwaliteit niet bij de zachte maandlenzen uit de top vijf.

 
Ook opvallend is dat de eerste vier lenzen uit de test van beste contactlenzen 24 uur per dag gedragen mogen worden. je hoeft ze dus niet 's nachts uit te doen (al wordt het wel aangeraden ze af en toe even uit je ogen te halen). Bij de nummer vijf, de CooperVision Biomedics 55 Evolution, is dat wel nodig. Maar deze CooperVision Biomedics 55 Evolution contactlenzen zijn dan ook een stuk goedkoper. Dat levert ze het predicaat Beste Koop op.