Wat zijn daglenzen?

Daglenzen zijn lenzen die, zoals de naam al doet vermoeden, dagelijks vervangen worden. Deze lenzen doet u ’s ochtends in het oog en worden vervolgens in de avond weggegooid. Dat betekent dat u daglenzen nooit in een lenzendoosje bewaart. U gooit ze immers weg om de volgende dag een nieuw paar daglenzen te gebruiken.

 


Het grote voordeel is dat het minder gedoe met zich mee brengt omdat je de lenzen niet in een doosje moet doen en ook geen lenzenvloeistof of lenzenbakjes moet kopen. Daarnaast hoef je ook geen lenzendoosjes schoon te maken omdat je het pakje lenzen aan het einde van de dag toch weggooit. U kunt natuurlijk wel lenzenvloeistof gebruiken als uw daglenzen vies zijn en u ze graag wilt reinigen.

 


Een ander voordeel aan daglenzen is dat deze hygiënischer zijn dan weeklenzen en maandlenzen.   Veel mensen reinigen hun weeklenzen en maandlenzen veel te weinig waardoor het risico op oogproblemen, zoals infecties, veel groter wordt. Daardoor zijn de meeste mensen hun week- en maandlenzen veel vuiler dan daglenzen.