Kan een contactlens in je oog verdwijnen?

Het is de nachtmerrie van iedereen die contactlenzen draagt: het moment dat je er eentje in je oog legt en ze plots verdwenen is. En de vrees dat ze nog ergens in je oog zou kunnen zitten.

Als je je lens kwijt bent en je weet niet of hij nog in je oog zit, dan is het heel belangrijk dat je je hele oog goed checkt! Kijk zeker goed je ooghoeken na, want het komt regelmatig voor dat hij daar in opgevouwen wordt. Een optie is je oog dicht doen, zo ver mogelijk naar beneden of omhoog kijken en dan rustig wrijven. Krijg je hem er toch niet uit of twijfel je of je contactlens nog in je oog zit? Ga dan altijd naar de opticien of oogarts. 


Veel mensen zijn bang dat de contactlens achter hun oog terecht kan komen, maar dat is gelukkig onmogelijk! Je oog is omringd door spieren die er voor zorgen dat je naar links en rechts kan kijken. Toch kan je je contactlens kwijt raken in je oog: hij kan best hoog zitten waardoor je hem niet meteen ziet zitten. Probeer rustig te blijven en de lens naar het midden te wrijven en schakel anders de oogarts in. 


Ben je je contactlens op de grond verloren? Bestel dan gewoon even nieuwe!